- Door
- Jeroen Mulder
- geplaatst op
- 13 augustus 2013 08:02 uur
Zware tijden voor TripartZ en dus voor Atrato Networks. Vanwege de ‘precaire financiële situatie’ heeft het bestuur van TripartZ besloten per 31 augustus te stoppen met de activiteiten van Atrato. Het bedrijf is in gesprek met een overnamekandidaat, zo laat de directie van Atrato weten. “We gaan nu alles inzetten om met bedrijf in een veilige haven te loodsen.”
TripartZ stuurde gisteren een brief naar haar leveranciers waarin de situatie wordt uitgelegd en de staking van de activiteiten van Atrato wordt aangekondigd. “Helaas vond een van deze leveranciers het noodzakelijk om als een soort Snowden deze brief online te zetten”, aldus de woordvoerder van het bedrijf. Zowel woordvoerder als directie geven aan niet met naam genoemd te willen worden: dankzij de uitgelekte brief werden zij gisteren, naar eigen zeggen, helemaal platgebeld. Alleen met ISPam.nl is er rechtstreeks contact geweest naar aanleiding van de publicatie van het schrijven.
In de brief wordt uitgelegd dat de activiteiten van TripartZ verlieslatend zijn. In een aandeelhoudersbesluit is derhalve besloten om de activiteiten van Atrato per 31 augustus te stoppen, met als opdracht om voor 30 augustus een partij te vinden die deze activiteiten wil overnemen. In de brief wordt al gemeld dat er vergevorderde gesprekken zijn met ‘een vooraanstaande partij’ in de branche.
Volgens Atrato is er dan ook weinig aan de hand. “TripartZ is onze inkooporganisatie. Die verkeert in zwaar weer: resultaten vallen tegen, marges staan onder druk. In Atrato hebben we juist enorm geïnvesteerd: dat is een gezond, groeiend bedrijf. Dat bedrijf gaan we verkopen, sterker: we hebben een partij die het wil overnemen. We hebben onze leveranciers in een brief nu gevraagd om ons daarin te steunen door bijvoorbeeld vorderingen te laten vallen. Wat ons betreft draait Atrato gewoon door.”
Eenmalige afschrijving
Ook de directie van het bedrijf laat weten bijzonder ongelukkig te zijn met het uitlekken van de gefotografeerde brief. “Ja, we zitten in zwaar weer. Maar we hebben geen schulden bij bijvoorbeeld de Belastingdienst, alleen bij leveranciers. Er is een partij die ons wil overnemen, die snapt wat wij hebben gedaan en waarom. Die willen het risico aangaan, maar vragen aan de huidige crediteuren een bijdrage te leveren. Eenmalige afschrijving. Als we dat goed kunnen begeleiden en Atrato op die manier kunnen voortzetten, dan hebben al het mogelijke gedaan.”