- Door
- Paula Lina
- geplaatst op
- 7 juli 2015 10:00 uur
Stel je wordt als hoster gebeld door een startende ondernemer. De ondernemer in kwestie wil zichzelf online profileren, maar heeft niet zoveel verstand van websites bouwen en kiest daarom voor een toegankelijk CMS. Probeer je de ondernemer dan het grootste pakket aan te smeren of geef je een afgepast antwoord? Ik nam de proef op de som en legde drie hostingbedrijven de volgende vraag voor:
Ik wil graag een website met WordPress, maar twijfel nu welk pakket ik moet nemen om mijn pagina snel en goed vindbaar te maken. Welke dienst raden jullie me aan?
Argeweb
Volgens Argeweb ligt het er in eerste instantie aan hoe intensief je je website verwacht te gebruiken en wat je allemaal kwijt wil, maar hoef je als beginner niet meteen te uitgebreid te denken.
“Tjsa, dan moet je eigenlijk gaan kijken naar wat je er mee gaat doen. Ga je veel heen en weer mailen of verwacht je alleen te bloggen? In principe is een light pakket alles wat je nodig hebt voor een website. Maar wil je er veel bestanden op zetten of mail je als een malle, dan moet je misschien overstappen naar een groter pakket. In de meeste gevallen is het wel zo dat je als startende website met een light of een startup pakket up genoeg ruimte hebt; mocht je later toch over willen stappen kun je altijd nog upgraden.”
Vevida
Bij Vevida helpen ze je door een paar stappen van je over te nemen. De geautomatiseerde instellingen zorgen er voor dat je website zo up-to-date mogelijk blijft.
“Een basic pakket zal daarvoor voldoende moeten zijn. Bij dat pakket krijg je in ieder geval voldoende ruimte om je WordPress-installatie te plaatsen. Je krijgt daar eigen e-mailadressen bij en de benodigde database. Standaard zetten wij de mogelijkheid voor het plaatsen van reacties op je WordPress-site uit, om spamberichten op websites tegen te gaan. Ook updaten we je site automatisch, zodat je meteen de nieuwste versie van WordPress draait. Sowieso is de vindbaarheid en de snelheid van je website niet afhankelijk van welk pakket je neemt, dat zal voor alle pakketten hetzelfde zijn.”
Yourhosting
Yourhosting draait er niet omheen: je kunt je WordPress ook gewoon laten doorlinken, hoewel je die site dan wel eerst zelf moet opzetten.
“Als het om een bestaande site gaat die al gepubliceerd is op wordpress.com, kun je de site via een DNS-/redirectservice te verbinden aan de server van WordPress. Dan hoef je alleen een domeinnaam aan te vragen. We hebben ook speciale hostingpakketten voor WordPress. Met dat hostingpakket krijg je webruimte bij ons, waar je de website op kunt plaatsen. Om je WordPress-pagina bij ons te kunnen installeren, heb je inderdaad behalve een domeinnaam ook een hostingpakket nodig.”
Conclusie
Argeweb, Vevida en Yourhosting geven stuk voor stuk een goed en inhoudelijk advies. In alle gevallen wordt mij het kleinste en tevens goedkoopste webhostingpakket aangeraden. Daarmee laten deze webhosters zich van hun beste kant zien en wordt mij al helemaal niet geprobeerd het grootste pakket aan te smeren. Ik ben benieuwd of in de volgende aflevering van deze rubriek als mystery shopper een net zo goed advies krijg van de webhosters die ik dan ga benaderen.