Silo-cultuur en uptime grootste barrières bij doorvoeren nieuwe digitale infrastructuren Nederlandse bedrijven
- Bedrijfsnieuws van
- Equinix
- geplaatst op
- 15 oktober 2015 09:34 uur
Apps die laden zonder vertraging, online advertenties die direct zichtbaar zijn en altijd snel en veilig dataverkeer tussen bijvoorbeeld banken of zorginstellingen. Over twee jaar is 84% van bedrijven wereldwijd uitgerust met een digitale infrastructuur, met in de kern miljoenen fysieke en virtuele verbindingen die bedrijven, locaties, clouds, data en eindgebruikers dag in dag uit met elkaar verbindt. Interconnectiviteit noemen we dit. Vandaag de dag maakt slechts 38% van de bedrijven wereldwijd gebruik van alle kansen die de digitale economie te bieden heeft, zo stelt Equinix Inc. in het ‘Enterprise van de Toekomst’ rapport dat vandaag wordt gepubliceerd.
Het onderzoek dat werd gedaan onder ruim 1000 IT-decisionmakers in 14 landen, waaronder Nederland, maakt het belang en de impact van interconnectiviteit inzichtelijk. De nieuwe wendbaarheid en snelheid die ontstaat door interconnectie, maakt dat bedrijven financiële groei en kostenbesparingen kunnen realiseren. Voor ruim een derde (37%) van de ondervraagden die inmiddels een digitale interconnected infrastructuur hebben geïmplementeerd, bedraagt de waarde tenminste $10 USD miljoen of meer. Daarnaast verhogen digitale infrastructuren met directe verbindingen de internetveiligheid aanzienlijk. Voor bijna twee derde (64%) van de respondenten is dit de voornaamste reden om het komende jaar aanpassingen in hun IT infrastructuur te overwegen.
Ook in Nederland is interconnectie een belangrijke drijfveer bij de implementatie van een nieuwe IT-strategie. In de eerste plaats om nieuwe kanalen (social, mobile, digital) aan te boren en zo een betere klantervaringen te realiseren (64%), maar ook om nieuwe producten en diensten aan te kunnen bieden. Bijna een derde van de Nederlandse respondenten (29%) geeft aan op deze manier beter gebruik te kunnen maken van data en intelligence binnen de organisatie.
Toch lijkt Nederland minder in beweging dan andere landen. Gedreven door trends als cyber-security (56%), (hybride) cloud (48%) en mobiliteit (42%) is de meerderheid van Nederlandse bedrijven (82%) inmiddels bezig hun IT infrastructuren aan te passen. Het wereldwijde gemiddelde ligt op 92%. Slechts bij 10% van de Nederlandse bedrijven wordt interconnectiviteit strategisch ondersteund, versus 15% wereldwijd. Als voornaamste barrières worden systeem uptime (70%) en silo-cultuur genoemd (68%). Een vijfde van alle Nederlandse bedrijven besteedt geen aandacht aan interconnectie. Dit in vergelijking met 8% wereldwijd.
“Zoals we ook op het gas zaten, zitten we in Nederland letterlijk bovenop de digitale infrastructuur, met alle voordelen van dien. Toch beseffen mensen nog vaak te weinig wat deze veranderingen echt betekenen voor hun bedrijfsvoering,” benadrukt Michiel Eielts, Managing Director van Equinix Benelux. “Schaalbaarheid en real-time reageren zijn cruciaal om kwaliteit te blijven waarborgen en groei te realiseren. Achter de schermen komt dit samen in onze datacenters.”
Dé drijver van de digitale economie
Winst en het vermogen om te concurreren; dit onderscheidend vermogen ligt in het datacenter waar de hele digitale infrastructuur samenkomt. Amsterdam ligt bovenop een van de grootste internetknooppunten ter wereld. Door deze fysieke kabels onder de grond kunnen verbindingen nog sneller tot stand komen en opgeschaald worden. Dit stelt bedrijven in staat om constant de hoogste kwaliteit van diensten, producten en processen te leveren. Denk aan gamen zonder vertragingen met anderen over de hele wereld of het real-time aanbieden van advertenties. Een fractie van een seconde kan al het verschil maken tussen een succesvolle transactie of een gemiste kans.
Over het onderzoek
Voor het ‘Enterprise van de Toekomst’ onderzoek ondervroeg Equinix meer dan 1000 IT decisionmakers (C-Suite) in 14 landen: Australië, Brazilië, Canada, China, Dubai, Frankrijk, Hong Kong, Japan, Nederland, Singapore, Zwitserland, Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk.
Het volledige ‘Enterprise van de Toekomst’ met alle bevindingen is hier beschikbaar als download. De Nederlandse resultaten zijn hier beschikbaar.