- Door
- Arnout Veenman
- geplaatst op
- 23 juli 2009 08:05 uur
Global Crossing heeft haar tweede datacentrum in Europa geopend. Na een datacentrum in de Londense Docklands heeft het bedrijf ook een datacentrum in Amsterdam geopend. Het datacentrum wordt in modules gebouwd binnen het al bestaande Global Switch datacentrum. De eerste module bestaat uit netto 500m2 datavloer. De totale oppervlakte van de eerste module bedraagt 1.200m2. Er kunnen nog drie modulen worden bij gebouwd, waarmee totaal 2.000m2 datavloer wordt gerealiseerd en 4.000m2 oppervlakte wordt gebruikt.
Global Crossing deelt een aantal faciliteiten met haar landlord Global Switch. Zo heeft het datacentrum geen eigen generatoren, maar krijgt 10 KV stroomfeeds binnen, zo lichtte Raymond Vredenburg, Nederlandse productmanager van Global Crossing tegenover ISPam.nl toe. Wanneer de netspanning op deze stroomfeeds wegvalt, dan zorgt Global Switch er voor dat ze met generatorspanning worden gevoed. Alles na de 10 KV stroomfeeds is wel van Global Crossing zelf. Zoals bijvoorbeeld de UPS-systemen. Voor de koeling heeft het datacentrum een aansluiting op het chilled-water-circuit van Global Switch.
De eerste module van het datacentrum met 500m2 datavloer, waar ongeveer 200 racks kunnen worden geplaatst, beschikt over een totaal vermogen van 350KVA. Per rack is er 3KW stroom- en koelvermogen beschikbaar. Wanneer een klant meer vermogen in een rack nodig heeft, dan worden er racks om het bewuste rack heen leeg gelaten ter compensatie.
Het datacentrum is vooral bedoeld voor enterprise klanten die hun IT-infrastructuur uitbesteden. Global Crossing biedt in de datacentrum alleen managed hosting en services aan en geen kale colocatie. De eerste klanten in het Amsterdamse datacentrum gebruiken het als backup- of mirrorlocatie voor het Londense Global Crossing datacentrum.
Ondanks het feit dat Global Crossing als core-business IP solutions heeft, is het datacentrum wel carrier neutraal en heeft het een aansluiting op de meet-me-room van Global Switch. Die behoefte is er volgens Vredenburg nou eenmaal bij enterprise klanten, die vaak al een netwerkleverancier hebben en/of bewust met twee netwerkleveranciers werken als backup.