Fortinet beschermt netwerken van eindpunt tot en met het datacentrum met unieke aanpak

Met nieuwe FortiGate firewalls en de vernieuwde FortiClient beschermt Fortinet netwerken als enige leverancier van beveiligingsoplossingen van binnen naar buiten

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fortinet
  • geplaatst op
  • 21 april 2015 09:41 uur

Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldleider op het gebied van hoogpresterende oplossingen voor cyberbeveiliging, beschermt de netwerken van klanten op elk mogelijk toegangspunt met het uitgebreide Advanced Threat Protection (ATP)-platform. Dit beschermt netwerken helemaal, vanaf apparaten op de eindpunten tot aan het datacentrum of de cloud. Fortinet kondigt vandaag de vernieuwde FortiClient aan, die elk apparaat beschermt, op locatie of op afstand, vast of mobiel – en overal en altijd. Daarnaast introduceert Fortinet twee nieuwe firewalls in de FortiGate 3000-reeks die geschikt zijn voor Top-of-Rack (TOR)-omgevingen. Dit beschermt het interne netwerkverkeer en voorkomt dat bedreigingen zich verticaal binnen het bedrijfsnetwerk kunnen verplaatsen. Deze meerlaagse beveiligingsaanpak is essentieel voor het identificeren en blokkeren van de uitgekiende aanvallen waar bedrijven vandaag de dag mee te maken hebben en die de verdedigingslinies aan de netwerkgrenzen weten te omzeilen. Alleen Fortinet kan een dergelijk brede en geïntegreerde bescherming bieden in een beveiligingsplatform dat schaalbaar is vanaf de eindpunten tot aan de cloud, en van megabit tot terabit, en dat inzetbaar is van de kleinste vestiging tot het grootste datacentrum.

Introductie van Advanced Threat Protection op eindpuntapparaten
Inbreuk op systemen voor informatiebeveiliging is dagelijks in het nieuws. Daaruit blijkt dat de toegenomen complexiteit van netwerken toeneemt, net zoals het aantal eindpuntapparaten die bedrijven aan medewerkers verstrekken, zoals smartphones, tablets en USB-sticks. Die ontwikkelingen geven cybercriminelen nieuwe lanceerplatformen voor aanvallen met ontelbare trefpunten in het netwerk die vaak onbeschermd blijven.
Het uitgebreide ATP-platform van Fortinet is nu ook voorzien van de next-generation FortiClient van Fortinet. Deze integreert zodoende naadloos met andere componenten van het platform, zoals FortiSandbox. Zo komen bedreigingen op eindpuntapparaten sneller aan het licht, en worden deze sneller geblokkeerd, ongeacht of deze apparaten nu wel of niet aan het netwerk verbonden zijn. FortiClient werd onlangs bekroond met de hoogste Advanced+ classificatie van AV Comparatives, dat vlak daarvoor ook een topnotering gaf in een realistische beschermingstest.
De FortiClient-software beschermt meer dan twee miljoen gebruikers met geavanceerde detectie van virussen en spyware en ontdekt zowel nieuwe als evoluerende bedreigingen op een apparaat, een website of randapparatuur, zoals een USB-stick. Wanneer FortiClient geïntegreerd is met FortiSandbox kan het verdachte objecten automatisch overzetten voor aanvullende inspectie. Dat maakt het mogelijk nieuwe malware en zero-day bedreigingen te ontdekken en daar direct bescherming tegen te bieden. Kwaadaardige bestanden of, indien nodig, zelfs volledige apparaten, worden direct in quarantaine gezet. Er komt bovendien een nieuwe beheerscomponent die organisaties helpt om eindpunten gemakkelijk op grote schaal te beschermen, te controleren en te beheren.

Interne netwerkfirewalls beschermen de meest waardevolle gegevens
Geavanceerde aanvallen weten tegenwoordig de verdedigingslinies aan de grenzen van het netwerk te omzeilen via besmette apparaten. Anderen zijn juist van binnen het netwerk afkomstig. Wanneer deze aanvallen eenmaal zijn binnengedrongen in het netwerk, brengt dat grote risico’s mee voor de integriteit van de meest waardevolle bedrijfsinformatie. De meeste beveiligingssystemen zijn echter niet ontworpen om met dergelijke aanvallen om te gaan. Het is onmogelijk bescherming te bieden binnen een bedrijfsnetwerk zonder een oplossing die beschikt over de prestaties en functies om de hoge snelheden van de interne netwerkomgeving bij te houden. Het volume van dit interne, zogenoemde ‘oost-west’-netwerkverkeer kan namelijk wel vier keer zo groot zijn als dat van het verkeer dat het netwerk binnenkomt en verlaat.
De nieuw aangekondigde FortiGate 3000D en FortiGate 3100D netwerkfirewalls van Fortinet zijn ontworpen om bovenin het serverrek te zitten, waar zij hun FortiASIC-aangedreven, hoogpresterende en extreme poortdichtheid inzetten om een ongekend hoog niveau van inzicht en bescherming voor het netwerk te bieden.

De FortiGate 3000D en 3100D beschikken over maximaal 32 10-Gigabit Ethernet (GbE)-poorten in een compacte 2U-appliance. Daardoor geven zij inzichten in het interne netwerkverkeer en helpen zij te voorkomen dat kwaadaardige code zich verticaal binnen het bedrijfsnetwerk verplaatst. Deze kritische beveiligingslaag kan optioneel geïntegreerd worden met FortiSandbox. Dat helpt bij het detecteren en blokkeren van cybercriminelen die rond willen neuzen in het interne bedrijfsnetwerk om waardevolle gegevens te achterhalen in de servers met R&D-, HR-, financiële of klantendatabases. De FortiGate ontdekt ook proactief nieuwe zero-day bedreigingen en kwaadaardige code en rapporteert deze aan FortiGuard Labs, het onderzoeksinstituut van Fortinet. Deze zorgt voor automatische analyse en doeltreffende maatregelen die direct verspreid worden naar alle beveiligingsoplossingen van Fortinet.
Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “De continu evoluerende bedreigingen en ontwikkelingen in IT-infrastructuren verplichten organisaties om hun beveiligingsstrategie te herzien. Zij kunnen niet meer vertrouwen op beveiligingsoplossingen die alleen aan de randen van het netwerk staan. Alleen het brede beveiligingsplatform van Fortinet biedt bescherming van de eindpunten tot aan het datacentrum of de cloud. Nu FortiGate en FortiMail al deel uitmaken van het ATP-platform dicht de toevoeging van FortiClient nog een nieuwe mogelijk gat in de verdediging.”

Beschikbaarheid
De nieuwe FortiClient is beschikbaar in het derde kwartaal van 2015. Organisaties die daar interesse in hebben, kunnen zich nu al opgeven voor het vroege bètaprogramma.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.