Glasvezelnetwerk Uniserver ondersteunt snelle groei infrastructure as a service

OTS-netwerk met DWDM-technologie maximaal beschikbaar, kostenefficiënt en ook geschikt voor lange afstanden

  • Bedrijfsnieuws van
  • Eurofiber
  • geplaatst op
  • 18 september 2014 09:56 uur

Een geavanceerd glasvezelnetwerk van 10 Gbps ondersteunt de snelle groei van de infrastructure as a service (IAAS)-activiteiten van Uniserver, koploper in Nederland in cloud hosting. Het volledig redundant uitgevoerde netwerk werd gerealiseerd door Eurofiber. Het verbindt het hoofdkantoor van Uniserver in Alkmaar met drie datacenters in Amsterdam en een nieuw, vierde datacenter in Maastricht.

Lage latency OTS ideaal voor cloud, IAAS en datacenters

Uniserver koos voor de Optical Transmission Services (OTS) van Eurofiber. De zeer lage en constante latency van deze oplossing is zeer geschikt voor cloud-, IAAS- en datacentertoepassingen. OTS is bovendien gebaseerd op Dense Wavelength Division Multiplexing (DWDM)-technologie, dat qua kosten aantrekkelijk is bij lange afstanden. Op basis van de OTS-oplossing kan Uniserver de IT-bedrijven die gebruikmaken van zijn IAAS-diensten optimaal bedienen.

Uptime van 99,98% gegarandeerd

“We garanderen onze klanten een uptime van 99,98 procent, dat is een downtime van maximaal 105 minuten per jaar. Iedere hick-up, of die nu in het datacenter, het netwerk of onze diensten zit, gaat van die tijd af. Bovendien moeten we vanuit Alkmaar altijd overal bij kunnen. Eurofiber was de enige die aan onze beschikbaarheidseisen kon voldoen”, zegt Hugo van Diepen, directeur en medeoprichter van Uniserver. Daarnaast was de prijs-kwaliteitverhouding van Eurofiber het beste. Van Diepen: “De andere oplossingen waren te complex of te duur. Het netwerk van Eurofiber heeft een landelijke dekking. Dat is een groot voordeel en maakt het mogelijk voor een goede prijs te leveren.”

Kwart business straks in Maastricht

Met de glasvezelinfrastructuur is Uniserver in staat zijn groeiambities te realiseren. “Ongeveer een kwart van onze business gaat straks in Maastricht landen: dat is een flinke uitbreiding”, aldus Van Diepen. Hij verwacht bovendien een grote groei van het aantal eindklanten dat via de IT-bedrijven wordt bediend. “Nu is dat vijf tot tien procent, binnen drie tot vijf jaar zal dat veertig tot zestig procent zijn. Steeds meer organisaties beseffen hoe belangrijk een professionele infrastructuur is en zullen de stap naar de cloud zetten. Wij zijn daar klaar voor.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.