Nieuwe oplossingen voor een groot scala aan zakelijke en industriële toepassingen
- Bedrijfsnieuws van
- Hewlett Packard Enterprise
- (PR-bureau:
- Porter Novelli)
- geplaatst op
- 1 december 2016 11:01 uur
Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt vandaag nieuwe innovaties aan die bedrijven helpen om snel, veilig en kosteneffectief Internet of Things (IoT) apparaten te implementeren voor de zakelijke markt en industriële sector. Deze oplossingen omvatten:
- HPE Mobile Virtual Network Enabler
- HPE Universal IoT Platform
- Aruba ClearPass Universal Profiler
- Aruba 2540 IoT-Ready Access Switches
- Edgeline-Systems met uitgebreide samenwerking voor edge computing en integrated controle
“Hoge investeringskosten en het ontbreken van een holistische, allesomvattende oplossing vormen belangrijke barrières voor massale IoT-adoptie”, aldus Keerti Melkote, Senior Vice President and General Manager bij Hewlett Packard Enterprise. “Door innovaties binnen ons IoT-framework – gebouwd op ‘on edge’ infrastructuuroplossingen, softwareplatforms en samenwerkingen met partners op gebied van technologie-ecoysystemen – door te voeren, helpt HPE bij het oplossen van kosten-, complexiteit- en securityvraagstukken voor organisaties die hun werkplekken en operationele ervaringen willen transformeren.”
Ondanks het feit dat bedrijven meer gebruikmaken van IoT, blijft het op grote schaal implementeren en managen van IoT-apparaten duur en inefficiënt. Door de enorme diversiteit aan IoT-connectiviteit, -protocollen en –security is het voor organisaties complex om data eenvoudig te aggregeren over een heterogene structuur van verbonden apparaten.
HPE helpt bedrijven de levenscyclus van IoT-apparaten te optimaliseren. Daarmee wordt de belofte van IoT – het halen van waardevolle inzichten uit miljarden aangesloten apparaten – waargemaakt. Door het verminderen van de connectiviteitskosten en het vertalen van data van apparaten in een duidelijke taal, biedt HPE bedrijven de tools om grote IoT-implementaties economisch en levensvatbaar te maken.
Schaalvoordelen voor een breed scala aan IoT-implementaties
Om de economische schaalbaarheid van massale IoT-implementatie te verbeteren, kondigt HPE de nieuwe HPE Mobile Virtual Network Enabler (MVNE) aan. Ook is het toonaangevende HPE Universal IoT Platform verbeterd.
HPE Mobile Virtual Network Enabler
De nieuwe HPE Mobile Virtual Network Enabler geeft klanten meer controle over IoT-apparaten die mobiele verbindingen en services gebruiken. Hiermee wordt ingespeeld op de opkomst van de nieuwe IoT Mobile Virtual Network Operators (MVNO’s). Deze verkopen IoT-verbindingen direct door aan klanten, met prijzen gericht op grootschalige machine-to-machine (M2M) en IoT-implementaties. De HPE Mobile Virtual Network Enabler voorzieningen, administratie en facturatie, in combinatie met grote mobiele netwerken, veranderen de economische schaalbaarheid van IoT-implementaties door kosten voor IoT provisioning met 80 procent te verminderen.
HPE Universal IoT Platform
HPE Universal IoT Platform is ontworpen voor grootschalige, multivendor en multi-network ondersteuning en maakt gebruik van oneM2M interoperability standard. Het platform managet de HPE Mobile Virtual Network Enabler apparaten en levert multivendor services voor IoT-monitoring, -reporting en -analytics met carrier-grade betrouwbaarheid en schaling. Het platform ondersteunt long-range, low-power connectiviteitsimplementaties als LoRa en SIGFOX. Bovendien ondersteunt het apparaten die gebruikmaken van mobiele netwerken als radio, Wi-Fi en Bluetooth.
Verdere verbeteringen zijn:
• Lightweight M2M standards supports – Levert plug-and-play interoperabiliteit tussen IoT-apparaten en IoT-services.
• Expanded device management – Biedt management voor SIM- en Non-SIM-apparaten voor diverse systemen, apparaten en applicaties.
• Increased LoRa gateway support – Maakt het gebruik van meerdere LoRa-gateways met een gemeenschappelijke set applicaties mogelijk om voorzieningen te vereenvoudigen en de controle van heterogene LoRa-omgevingen te behouden.
“Om zowel bedrijven als de consument volledig te laten profiteren van IoT, moeten IoT-sensornetwerken overal inzetbaar zijn, zelfs op de meest afgelegen plekken ter wereld”, aldus Paul Gudonis, President Inmarsat Enterprise business. “De combinatie van het netwerk van satellieten van Inmarsat en het cloud-based Universal IoT Platform van HPE maakt dit mogelijk. Ons eerste gezamenlijke project is in Precision Farming. Dit belooft niet alleen een nieuw model voor de best practices in de landbouwsector te zijn, maar is ook een ideaal go-to-market model van bedrijven in veel andere industrieën. We zijn hier dan ook ontzettend enthousiast over dit project.”
IoT device security in Local Area Networks
Om grote IoT-implementaties aan de rand van het netwerk te voorzien van zichtbaarheid en beveiligde connectiviteit, kondigt Aruba, een onderneming van Hewlett Packard Enterprise, twee nieuwe diensten aan. Aruba komt zowel met Aruba ClearPass Universal Profiler en Aruba 2540 IoT-ready access switches. Deze nieuwe oplossingen identificeren en inventariseren alle IoT-platformen wanneer ze contact maken met het netwerk en verminderen de per-port kosten van vaste IoT connectiviteit.
Het nieuwe ClearPass Universal Profiler, identificeert automatisch de eigenschappen van IoT-apparaten wanneer die contact proberen te maken met het netwerk. Dit maakt het voor IT-managers mogelijk om te catalogiseren welke IoT-apparaten met vaste en mobiele netwerken verbonden zijn. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk een passend beleid toekennen aan individuele apparaten. De Universal Profiler garandeert zichtbaarheid en context bij risico- en prestatie-issues die ontleend worden aan IoT-apparaten.
De Aruba 2540 IoT-Ready Access Switches beschermen IoT-apparaten met uniforme role-based toegang. Deze functie identificeert IoT-apparaten, wijst rollen toe wanneer zij verbinding maken en prioriteert bedrijfsapplicaties. Verder bepaalt het welke netwerkmogelijkheden het apparaat kan gebruiken. De 2540 is geoptimaliseerd voor kleine tot medium grote IoT Enterprise Edge implementaties.
Innovaties ‘at the edge’ voor industriële IoT-implementaties
Partners binnen het technologische ecoysteem zijn belangrijke bouwstenen voor innovatie binnen IoT. Deze partners voeden de HPE Edgeline Converged Edge Systems om verschillende pijnpunten op te lossen en nieuwe mogelijkheden te bieden. Vandaag kondigt HPE meerdere oplossingen en use cases aan met een ecosysteem aan partners voor meer IoT-mogelijkheden, inclusief:
• Factory Asset Anomaly Detection and Remediation – In samenwerking met PTC en National Instruments is een systeem uitgebracht dat in staat is potentiële storingen tijdig aan te geven. Met dit Edgeline System krijgen onderhoudstechnici de mogelijkheid een probleem aan te pakken voordat het uit de hand loopt.
• Data Management at the Edge – In samenwerking met OSIsoft is deze Edgeline Systems oplossing ontwikkeld voor het opslaan, managen en toelaten van data, die beschikbaar is in de operationele technologie en IoT-wereld.
“De oneM2M standaarden focussen zich op het realiseren van een volledig verbonden samenleving. Dit wordt waargemaakt door het ontwikkelen van technische specificaties die voorziet in de behoefte aan een gemeenschappelijke M2M service laag voor interoperationaliteit”, aldus Omar Elloumi, Technical Plenary Chair, oneM2M. “oneM2M prijst het werk van bedrijven als Hewlett Packard Enterprise, die een IoT-platform hebben gelanceerd dat compliant is met oneM2M. Dit lost het probleem op van diverse industrieën die programma’s hebben voor bijvoorbeeld Smart Cities, Smart Transportation en Connected Cars.”
“Het is een uitdaging om diensten van meerdere vendors te verzamelen om zo verschillende IoT-apparaten en -systemen aan elkaar te koppelen en die te onderhouden”, aldus Zeus Kerravala, principal analyst van ZK Research. “Het forceren van het goed aan elkaar koppelen van verschillende systemen resulteert vaak in een enorme infrastructuur en operatiekosten. Dit zorgt voor enorme problemen en vertragingen voor IoT-oplossingen. De nieuwe oplossingen van HPE om deze barrières weg te nemen, zorgen dat implementatietijden korter worden en dat de netwerkarchitectuur vereenvoudigd wordt. Tevens verbetert de beveiliging van het netwerk.”