Internationale universiteit profiteert van vereenvoudigd opslagbeheer, hogere IOPS en lagere kosten
- Bedrijfsnieuws van
- Tintri
- (PR-bureau:
- Touchdown PR)
- geplaatst op
- 14 januari 2016 16:45 uur
Tintri maakt vandaag bekend dat de Universiteit Maastricht (UM) systemen van Tintri VMstore heeft ingezet ter ondersteuning van zijn virtualisatieomgeving. De onderwijsinstelling profiteert daarmee van vereenvoudigd opslagbeheer en aanzienlijk snellere VDI-prestaties ten opzichte van zijn eerdere, conventionele oplossing voor ICT-opslag.
Universiteit Maastricht is een toonaangevende Nederlandse universiteit die zich onderscheidt door zijn internationale oriëntatie en innovatieve benadering van leren. Met bijna 16.000 studenten en 4.000 medewerkers biedt de universiteit een breed scala aan academische programma’s die het beste in studenten naar boven halen.
De UM maakte oorspronkelijk gebruik van een Citrix XenApp-omgeving op basis van Direct Attached Storage (DAS)-systemen. Toen deze omgeving het einde van zijn levenscyclus bereikte, besloot het ICT-team van de universiteit om op zoek te gaan naar een innovatievere oplossing waarmee het de prestaties van zijn campusbrede virtuele-desktopomgeving kon verbeteren. Het team had daarvoor een opslagplatform nodig dat ondersteuning bood voor de specifieke virtualisatie-eisen van de universiteit.
De ICT-manager van de Universiteit Maastricht vernam tijdens een webinar van Unidesk over Tintri VAS. Uit een daaropvolgende test bleek dat de storage-oplossing van Tintri veel hogere IOPS bood tegen een aanzienlijk lagere prijs dan conventionele oplossingen. Dit vormde in 2013 aanleiding voor de UM om de oorspronkelijke DAS-systemen te vervangen door storage-oplossingen van Tintri.
Na de aanvankelijke aanschaf van een systeem van Tintri voor de test- en programmeeromgeving van de universiteit, schafte het ICT-team twee Tintri T850-systemen aan voor de productieomgeving. De twee T850’s zijn met het oog op de bedrijfscontinuïteit in verschillende datacenters ondergebracht. De complete productieomgeving was in minder dan twee uur tijd ingericht, en een upgrade naar Tintri OS was binnen een uur voltooid. Hiervoor hoefden geen systemen offline te worden gehaald.
Lucien Haak, manager van het ICT-team van de Universiteit van Maastricht: “We wilden met deze upgrade zorgen voor hogere IOPS tegen lagere kosten en de beheereenvoud vergroten. Dankzij de overstap naar Tintri waren we in staat om beide doelstellingen te realiseren. De prestaties van onze virtuele desktops zijn zo sterk verbeterd dat we overwegen om voor onze nieuwe serveromgeving eveneens een beroep te doen op de systemen van Tintri.”
Doug Rich, vicepresident EMEA bij Tintri: “De Universiteit Maastricht is een wereldwijd vermaarde en gerespecteerde onderwijsinstelling. Omdat dergelijke vooraanstaande organisaties een hoge prioriteit toekennen aan virtualisatie, hebben zij storage-oplossingen nodig die hetzelfde doen. Tintri biedt uiterst eenvoudige opslagmogelijkheden voor gevirtualiseerde applicaties. Dat is de reden waarom de Universiteit Maastricht directe verbeteringen heeft weten te realiseren op het gebied van de opslagprestaties en gebruikseenvoud. We zijn er trots op om de Universiteit Maastricht te helpen met het realiseren van zijn visie op virtualisatie.”
Lees hier de volledige casestudy over de Universiteit Maastricht.